- مشخصات
- منتشر شده در پنج شنبه, 08 تیر 1402 04:37
- تعداد بازدید: 261
دکتر سید احمد فاضلزاده رئیس مؤسسه ISC گفت: در گزارش اخیر رتبهبندی تایمز دانشگاههای آسیایی سال ۲۰۲۳، از ایران تعداد ۶۵ دانشگاه حضور داشتهاند که ۹ دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتهاند.
این در حالی است که تعداد دانشگاههای ایران در سال گذشته ۵۸ دانشگاه بوده است که فقط ۶ دانشگاه در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته بودند.
فاضل زاده گفت: پایگاه رتبهبندی تایمز یکی از نظامهای رتبهبندی معتبر در سطح بینالمللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای نخستینبار رتبهبندی دانشگاههای آسیایی را در کنار رتبهبندیهای بینالمللی خود انجام داد.
وی اظهارکرد: روش شناسی این رتبهبندی همانند روش شناسی رتبهبندی جهانی تایمز است که از ۱۳ شاخص در قالب ۵ معیار آموزش (۲۵)، پژوهش (۳۰)، استنادات (۳۰)، درآمد صنعتی (۷.۵) و وجهه بینالمللی (۷.۵) استفاده کرده است که در رتبهبندی دانشگاههای آسیایی این شاخصها جهت رتبهبندی دانشگاههای آسیایی دوباره تنظیم میشوند.
فاضل زاده افزود: رتبهبندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۳، تعداد ۶۶۹ دانشگاه را از ۳۱ کشور در بردارد. که ۱۰ دانشگاه برتر حائز رتبههای اول تا نهم در جدول زیر قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: همانند سالهای گذشته، کشور ژاپن با ۱۱۷ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبهبندی دارد و پاکستان با ۸ دانشگاه جدید و ترکیه با ۷ دانشگاه جدید بیشترین تعداد دانشگاههای جدید را در رتبهبندی تایمز آسیایی جاری داشتهاند.
سهم جمهوری اسلامی ایران از نظر تعداد دانشگاههای رتبهبندی تایمز آسیایی ۲۰۲۳، ۶۵ دانشگاه است که در حدود ۱۰ درصد دانشگاههای این رتبهبندی را شامل میشود.
فاضل زاده گفت: همان گونه که در جدول زیر نشان داده شده است، در رتبهبندی آسیایی ۲۰۲۳ تایمز، تعداد ۶۵ دانشگاه از ایران حضور دارند. دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۶۴ نخستین دانشگاه ایران و دانشگاههای علوم پزشکی مازندران، پزشکی گلستان، پزشکی کردستان و علم و صنعت ایران به ترتیب با رتبههای ۶۵، ۶۹، ۷۱ و ۷۴ رتبه دوم تا پنجم ایران را کسب کردند.
عملکرد دانشگاههای کشورهای اسلامی قاره آسیا در رتبهبندی آسیایی تایمز ۲۰۲۳
رئیس مؤسسه ISC گفت: از میان کشورهای اسلامی قاره آسیا، در مجموع ۲۵۳ دانشگاه از ۱۷ کشورهای اسلامی در رتبهبندی ۲۰۲۳ حضور دارند و این در حالی است که در رتبهبندی ۲۰۲۲ این تعداد ۲۰۹ دانشگاه بوده است. از لحاظ تعداد حضور دانشگاه کشور ایران با ۶۵ دانشگاه رتبه اول و ترکیه و پاکستان به ترتیب با ۶۱ و ۲۹ دانشگاه رتبه دوم و سوم را دارند.
براساس رتبهبندی کیو.اس، این دوازدهمین سال است که موسسه فناوری ماساچوست صدرنشینی خود را در میان دانشگاههای جهان جشن میگیرد. دانشگاه کمبریج رتبه دوم سال گذشته خود را حفظ کرده و دانشگاه آکسفورد نسبت به سال گذشته یک پله صعود کرده است.
برترین دانشگاههای ایران نیز در رتبهبندی یادشده این جایگاهها را کسب کردهاند:
دانشگاه صنعتی شریف: ۳۳۴
دانشگاه تهران: ۳۶۰
دانشگاه صنعتی امیرکبیر: ۳۷۵
دانشگاه علم و صنعت: ۴۵۱
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.