ورود

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *

دکتر قاسم ابوطالبی – عضو شورای عالی نظام پرستاری:ما خواهشی که داریم این است که به صورت ضرب الاجل تعداد نیروهای پرستاران افزایش یابد.

 

ابوطالبی افزود: بسیاری از کشورهایی که مقصد مهاجرتی پرستاران ما هستند نسبت پرستار به جمعیتشان بالای ۱۰ نفر است؛ پرستاران کشور ما با نسبت ۱.۵ نفر به ازای هر هزار نفر جمعیت به کشورهایی مهاجرت می‌کنند که نسبت پرستار به جمعیت در آن‌ها ۱۴ نفر است.
وی ادامه داد: قرار بود در برنامه چهارم و پنجم توسعه سالانه ۱۰ هزار پرستار استخدام شوند که این اتفاق نیفتاد و مقرر شده بود که در پایان برنامه ششم توسعه نسبت پرستار به تخت ۱.۸ باشد اما این اتفاق نیفتاد. در عین حال ۱۶ هزار تخت بیمارستانی نیز در دولت جدید افتتاح شده و ۷۰۰۰ تخت نیز در آستانه افتتاح است و بنابراین باید به جذب پرستاران توجه بیشتری شود زیرا با کمبود بسیار زیادی در حوزه پرستاری مواجه هستیم.
عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: همچنین سالانه ۶۰۰۰ پرستار در کشور ما بازنشسته می‌شوند و نتیجه آن کمبود شدید نیروی پرستاری در بخش‌های بیمارستانی است.
وی با بیان این که ما دو حوزه را نمی‌توانیم خالی نگه داریم یکی مرزهای جغرافیایی و دیگری مرزهای سلامت ماست؛ تصریح کرد: حوزه سلامت ما انباشت کمبود نیرو را داشته است؛ ما در دوران کرونا دیدیم که کمبود نیرو چه مشکلاتی می‌تواند ایجاد کند؛ در ایام کرونا ما بالاجبار از نیروهای ۸۹ روزه استفاده کردیم و نیروهای ۸۹ روزه پس از فروکش کرونا به نیروهای طرحی تبدیل شدند و بعد هم خانه‌نشین شدند.
ابوطالبی با بیان این که کمبود پرستار هزینه‌های آشکار و پنهانی دارد؛ خاطرنشان کرد: هزینه‌های آشکار شامل خستگی و فرسودگی شغلی و مهاجرت است. بسیاری از پرستاران مشکلات معیشتی دارند و نبود استخدام باعث مهاجرت بخشی از آن‌ها می‌شود. در حوزه هزینه‌های پنهان نیزعدم توانایی ارائه خدمات باعث افت کیفیت مراقبت‌های پرستاری و افزایش مرگ و میر بیماران می‌شود.
وی بیان کرد: ما خواهشی که داریم این است که به صورت ضرب الاجل تعداد نیروهای پرستاران افزایش یابد؛ الان ۲۴۰ هزار پرستار فعال داریم اما حداقل ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری دیگر به صورت فوری نیاز داریم. بحث دیگر تبدیل وضعیت نیروهای طرحی و ۸۹ روزه است؛ گاها مطرح می‌شود که درخواست استخدام در تهران داده شده اما نیرویی جذب نمی‌شود؛ ما مشکلی از لحاظ تعداد فارغ التحصیلان پرستاری نداریم و ۱۶ هزار پرستار تربیت می‌شوند اما کسی که می‌خواهد بیاید در تهران استخدام شود باید پانسیون داشته باشد زیرا اکثر افرادی که می‌خواهند کار کنند مشکل اسکان دارند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به مشکلات اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نیز اظهار کرد: تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نیز پس از ۱۴ سال با تأکید مقام معظم رهبری و با پیگیری دولت سیزدهم مطرح و اجرا شد اما در وضعیت معیشتی پرستاران تغییر زیادی ایجاد نشد زیرا در احصا و بازتوزیع تعرفه مشکل داریم. برای سال ۱۴۰۳ تعداد ۵۵ بسته خدمتی پرستاری به شورای عالی بیمه سلامت رفته است اما کارشناسان شورای عالی بیمه آن را نپذیرفتند.

 
لینک کوتاه

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

اشتراک مطالب

Close

خبر را در کانال وشبکه های خود به اشتراک بگذارید