- مشخصات
- منتشر شده در یکشنبه, 10 دی 1391 11:17
- تعداد بازدید: 9307
درباره رشته کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی
مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته پرستاری سالمندی در چارچوب سیاستهای جامع نگر و ارتقاء سطح سلامت قشر سالمند جامعه، پرستارانی با علم و مهارت در زمینه ارائه مراقبتهای بهداشتی، توانبخشی و اجتماعی به گروه سالمندان را تربیت می نماید به طوری که دانش آموختگان این مقطع قادر به تلفیق دانش پیشرفته پرستاری سالمندی با سایر رشته ها و تخصص های وابسته بوده و نظریه های پرستاری سالمندی را با هنر حل مسأله و تصمیم گیری مبتنی بر شواهد در این حوزه به کار گیرند.
دانش آموختگان این رشته دارای تبحر و مهارت کافی در ارایه مراقبتها از پیشگیری تا نوتوانی به فرد سالمند، خانواده و جامعه بوده و قادرند با به کارگیری اصول ارتباطات انسانی، نیازهای بیولوژیکی، روانشناختی، اجتماعی و فرهنگی مددجوی سالمند را در حیطه های خدمات پرستاری شناسایی کرده و به منظور ارتقاء کیفی خدمات بهداشتی و توانبخشی ویژه سالمندان اقدامات لازم را مبذول دارند.
رسالت عمده رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته پرستاری سالمندی عبارت از کاهش مرگ و میر و عوارض ناشی از افزایش سن به وسیله گسترش ساختارهای مراقبتی تخصصی و ارتقاء روند مراقبت های پرستاری و تربیت دانش آموختگانی کارآمد با توانائی ها و فراتوانائی های لازم می باشد.
پیشرفتهای به دست آمده در حوزه طب سالمندی و پرستاری سالمندی امکان بقاء طولانی تر همراه با سلامتی، استقلال و خوداتکائی را برای سالمندان فراهم نموده است.
هدف کلی رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته پرستاری ارائه مراقبت و خدمات پرستاری به جمعیت سالمندان جامعه کشور می باشد. این هدف از طریق دانش آموختگانی محقق می گردد که دارای نگرش، دانش و توانمندیهای لازم در این حوزه (مراقبت از سالمندان) و توانایی ها و فراتوانایی های لازم (بروز رفتارهای حرفه ای، مهارتهای ارتباطی، مهارت در بکارگیری فن آوری اطلاعات، خودآموزی مستمر، پژوهش و بکارگیری یافته های معتبر پژوهشی در امر ارائه خدمات، مدیریت و ارتقاء کیفیت مراقبتها، توانایی حل مسئله، مستندسازی اقدامات و سرویسهای تخصصی ارائه شده و ..) باشند.
تربیت پرستاران متبحر در حوزه مسائل سالمندی، سالمندشناسی و طب سالمندی موجب:
- گسترش مراکز سالمندی، حمایتی و مراقبتی از مددجویان با ناتوانی های خاص
- ارتقاء دانش و مهارتهای بالینی پرستاران در حوزه مسائل سالمندی متناسب با استانداردهای قابل قبول جهانی و منطقه ای
- توسعه مراقبتهای پرستاری سالمندی در جامعه
- به روز کردن دانش و مهارت پرستاران متبحر در زمینه سالمندی با آموزش مداوم
- ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی- درمانی به مددجویان سالمند و خانواده آنها
- توسعه آگاهیها و توانمندیهای مددجوی سالمند و خانواده برای مشارکت در جامعه
- برقراری ارتباط با سایر کشورهای منطقه در راستای رفع نیازهای تخصصی
مطالب مرتبط:
نظر خود را اضافه کنید.