ورود

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *

مقالات مدیریت بهداشت و درمان

بررسي ميزان آمادگي بيمارستان‌هاي دانشگاه هاي شمال ايران در مواجهه با بلايا در سال 1390

بيمارستان¬ها به عنوان یکی از اولین مراکز پذیرش مصدومین به هنگام بروز بلایا، باید از آمادگی لازم برخوردار باشند. مطالعه با هدف تعيين ميزان آمادگي بيمارستان¬هاي شمال ایران در مواجهه با بلايا انجام شد.
مواد و روش¬ها: پژوهش از نوع مطالعات كاربردي است كه به شیوه مقطعي در سال 1390 انجام شد. در اين مطالعه كليه بيمارستان¬های آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه¬های علوم پزشکی سمنان، شاهرود، مازندران، بابل و گیلان(53بیمارستان) به¬روش سرشماري مورد بررسي قرار گرفتند. ابزار جمع¬آوری داده¬ها شامل پرسشنامه آگاهی¬سنجی مدیران(40سوال) و چک¬لیست¬ 141 سوالی بوده که به روش خودارزیابی تکمیل شد. تجزيه و تحليل داده¬ها توسط نرم افزار آماري SPSS و با استفاده از آزمون¬های آماری من¬ویتنی، کروسکال¬والیس و ضريب همبستگي پيرسون انجام شده است.
میانگین امتیاز آگاهی مدیران از وضعیت آمادگی در برابر بلایا (12/9±89/41) و آمادگی بیمارستان¬ها در مواجهه با بلایا (12/15±88/56) در کلیه بیمارستان¬های مورد مطالعه در حد متوسط بود. بین آگاهی مدیران و گذزاندن دوره آموزشی در زمینه مدیریت بلایا ارتباط آماری معنی داری(007/0P=) وجود داشت. کمترین امتیاز مربوط به حیطه برنامه¬ریزی کاهش خطرات ساختمانی(4/29±56/40) بود. بین آمادگی بیمارستان در دانشگاه¬های مختلف و حیطه¬های آمادگی در زمینه مدیریت برنامه حوادث غیرمترقبه(047/0=P)، برنامه آموزشی بیمارستان(019/0=P)، برنامه ریزی پشتیبانی خدمات حیاتی(005/0=P) و اقدامات بهداشت محیط برای مقابله با حوادث غیرمترقبه(001/0=P) رابطه معنی داری مشاهده گردید.
با توجه به سابقه وقوع بلایا در استان¬های مورد مطالعه و آمادگی متوسط بیمارستان¬ها، برنامه¬ریزی آموزشی برای مقابله با بلایا، مقاوم¬سازی بیمارستان¬ها و برگزاری مانورهای تمرینی در افزایش آمادگی بیمارستان¬ها نقش موثری خواهد داشت.

 

 

نظرات (0) کلیک ها: 7516

به كارگيري نمودار كنترل در پايش رضايت مشتري در يك بيمارستان

یکی از ابزارهای موثر برای کاربردی نمودن نتایج پژوهش روی مشتری ، به کار گیری نمودارهای کنترل در تحلیل و ارزیابی رضایت مشتری است . این مطالعه برای طراحی روش به کارگیری نمودارهای کنترل در پایش رضایت مشتری در تسهیلات بهداشتی درمانی اجرا گردید.
مواد و روشها : این مطالعه به صورت آینده نگر اجرا شد. در یک دوره سه ماهه در یک بیمارستان عمومی با یک پرسشنامه ؛ رضایت گیرندگان خدمت در مقیاس لیکرت تعیین شد. پس از جمع آوری داده های اولیه ، این داده ها در نرم افزار اکسل و SPSS 16 مورد تحلیل قرار گرفت. برای تعیین رضایت مشتری از یک چک لیست 10 متغیره و روش مصاحبه استفاده شد . زیرگروه های ده تایی و پنج تایی مختلف از نظر میانگین و دامنه تغییرات با یکدیگر مقایسه شدند .
در یک دوره سه ماهه میانگین رضایت بیماران 4.5 در مقیاس پنج امتیازی ليكرت بود. بین میانگین رضایت بیمار در دوره های پنج روزه و ده روزه و بیست و پنج روزه اختلاف معنی دار آماری وجود نداشت . بین میانگین سطح رضایت پنج نمونه و ده نمونه در روز و کل یک روز اختلاف معنی دار آماری وجود نداشت . نمودار R ـ X برای پایش رضایت مشتری به کار گرفته شد.
یافته های این مطالعه نشان داد که میانگین رضایت بیماران در دوره های زمانی 25 - 20 روزه با میانگین سه ماهه و نیز میانگین رضایت بیماران در زیرگروههای پنج و ده تایی تفاوت قابل توجهی نداشت.
نويسنده : مصطفی فرح بخش
دستیار روانپزشکی ، مرکز آموزشی درمانی رازی / مرکز تحقیقات روانپزشکی بالینی ، دانشکده پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی تبریز (* نویسنده مسئول)  

 

یکی از ابزارهای موثر برای کاربردی نمودن نتایج پژوهش روی مشتری ، به کار گیری نمودارهای کنترل در تحلیل و ارزیابی رضایت مشتری است . این مطالعه برای طراحی روش به کارگیری نمودارهای کنترل در پایش رضایت مشتری در تسهیلات بهداشتی درمانی اجرا گردید.
مواد و روشها : این مطالعه به صورت آینده نگر اجرا شد. در یک دوره سه ماهه در یک بیمارستان عمومی با یک پرسشنامه ؛ رضایت گیرندگان خدمت در مقیاس لیکرت تعیین شد. پس از جمع آوری داده های اولیه ، این داده ها در نرم افزار اکسل و
SPSS 16 مورد تحلیل قرار گرفت. برای تعیین رضایت مشتری از یک چک لیست 10 متغیره و روش مصاحبه استفاده شد . زیرگروه های ده تایی و پنج تایی مختلف از نظر میانگین و دامنه تغییرات با یکدیگر مقایسه شدند .
در یک دوره سه ماهه میانگین رضایت بیماران 4.5 در مقیاس پنج امتیازی ليكرت بود. بین میانگین رضایت بیمار در دوره های پنج روزه و ده روزه و بیست و پنج روزه اختلاف معنی دار آماری وجود نداشت . بین میانگین سطح رضایت پنج نمونه و ده نمونه در روز و کل یک روز اختلاف معنی دار آماری وجود نداشت . نمودار
R ـ X برای پایش رضایت مشتری به کار گرفته شد.
یافته های این مطالعه نشان داد که میانگین رضایت بیماران در دوره های زمانی 25 - 20 روزه با میانگین سه ماهه و نیز میانگین رضایت بیماران در زیرگروههای پنج و ده تایی تفاوت قابل توجهی نداشت.

 

نظرات (0) کلیک ها: 8943

ارزيابي سيستم اطلاعات بيمارستاني بيمارستان‌هاي منتخب شهر تهران 1390 (2)

با توجه به اهدافي که سيستم‌هاي اطلاعاتي دارند و براي پرهيز از دوباره کاري و کمک به ارتقاء کيفيت مراقبت‌ها و کاهش هزينه بايستي ارزيابي مداومي جهت تعيين ميزان دستيابي به اين اهداف انجام شود. این پژوهش، سال 1390 با استفاده از شاخص‌های ارزیابی نظام جامع اطلاعات بیمارستانی بیمارستان‌های منتخب شهر تهران انجام شد.
پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعي بود. جامعه پژوهش عبارت بودند از سیستم اطلاعات بیمارستانی بیمارستان‌های شهدای تجریش، رسول اکرم، خاتم الانبیاء، امام خمینی و میلاد. ابزار گردآوری داده‌ها چک لیست شاخص‌های ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستانی بود که با روش مشاهده مستقیم و مصاحبه با کاربران تكميل گرديد. داده‌ها توسط نرم افزار آمار SPSS، تحليل و در قالب جداول و نمودارهاي آماري ارائه گرديد.
در بیمارستان‌های مورد مطالعه با وجود اینکه اکثر زیرگروه‌های اجزای سازمانی و اجزاء سرویس دهنده سیستم اطلاعات بیمارستانی راه اندازی و مورد استفاده قرار گرفته است اما سيستم‌های اطلاعات داروخانه، تصميم یاری، سرويس ارتباطي و سرويس دوراپزشکي هنوز به طور کامل در بیمارستان‌های مورد مطالعه راه اندازی نشده بود.
اکثر زیرگروه‌های اجزاء سازماني و اجزاء سرویس دهنده سیستم اطلاعات بیمارستانی در حال حاضر در نرم افزار طراحی شده در 5 بیمارستان به طور کامل و با در نظرگرفتن تمامی فیلدها وجود داشتند.

نظرات (0) کلیک ها: 7981

ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشدمدیریت خدمات بهداشتی درمانی

. ظرفیت پذیرش ودانشگاههایی که این رشته روپذیرش میدن ایران (12) تهران (14) / تبریز (10) / اصفهان مشترک با تهران (10) / کرمان (12) / شیراز (5) / شهید بهشتی (8) / قزوین (9) / یزد ( 8) / مشهد (8)  مجموع =96

نظرات (0) کلیک ها: 4865