ورود

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *

داشتن رزومه پژوهشی قوی به کسب نمره بالا در مصاحبه دکتری کمک می‌کند، چگونگی تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری و امتیاز آن به نوع مقاله و اعتبار مجله‌ای که در آن منتشر شده بستگی دارد.

برای ورود به مقطع دکتری داوطلبان باید علاوه بر آزمون کتبی دکتری، در مصاحبه علمی دانشگاه‌ها نیز شرکت کنند و نمره مصاحبه دکتری در پذیرش نهایی داوطلبان تاثیر۳۰ درصدی داشته که اهمیت بسیار زیاد این مرحله باعث شده داوطلبان تمام تلاش خود را برای به دست آوردن امتیازهای مصاحبه دکتری به کار بندند.

داشتن مقاله در مصاحبه دکتری به داوطلبان در کسب امتیازهای پژوهشی مصاحبه کمک شایانی می‌کند، از این رو افرادی که قصد شرکت در  مصاحبه دکتری را دارند، باید اطلاعات خود در مورد انواع مقاله و تاثیر آن در مصاحبه دکتری را بالا ببرند.

در ادامه به تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری می‌پردازیم.

* تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری چگونه است؟

بسیاری از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد که در زمینه‌ای خاص در رشته خود تحقیق و پژوهش ‌کرده‌اند، با هدف پر بارتر کردن رزومه علمی خود، براساس پژوهش‌های دوران تحصیل، یک یا چند مقاله علمی نوشته و از طریق مجلات و کنفرانس‌ها این مقالات را منتشر می‌کنند و ممکن است دانشجویان از خود سوال کنند که نحوه تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری چگونه است؟

موضوع مقاله علمی پژوهشی ارائه ایده‌ای جدید و نوآوری در حل مسأله‌های علمی بوده و نویسنده مقاله علمی پژوهشی، تحقیقات پیشین انجام شده روی موضوعی خاص را توسعه داده یا از نگاهی دیگر آن را بررسی می‌کند و در نهایت نتیجه پژوهش‌های خود را در قالب مقاله در دسترس عموم قرار می‌دهند.

* اختصاص فعالیت‌های پژوهشی به نمره مصاحبه دکتری

از آنجا بخش زیادی از نمره مصاحبه دکتری به فعالیت‌های پژوهشی داوطلبان اختصاص دارد، نگارش و چاپ مقالات علمی تاثیر زیادی بر موفقیت داوطلبان در مصاحبه دکتری دارد. 

مقالات علمی انواع مختلفی دارد که امتیاز مختص به آن، با توجه به نوع مقاله و ناشر آن متفاوت است در ادامه انواع مقالات موثر در مصاحبه دکتری بررسی شده است.

مقاله علمی - ترویجی

هدف از نگارش مقالات علمی - ترویجی ارائه ایده جدیدی از جانب نویسنده مقاله نیست، بلکه در این نوع مقالات به مرور تحقیقات و مقالات پیشین در یک موضوع تخصصی و مطالعه نتایج آن‌ ها پرداخته می‌شود. نویسندگان مقالات علمی - ترویجی نتایج و داده‌ های موجود در مقالاتی که قبلا درباره موضوعی خاص نوشته شده اند را گردآوری و به طور خلاصه به صورت یک مقاله جامع در می‌آورند.

مقالات همایشی (کنفرانسی)

کنفرانس‌های علمی با هدف ارائه به روز ترین بحث‌های علمی و تبادل نظر در مورد موضوعات پژوهشی، در خارج و داخل کشور برگزار می‌شود. 

محققان می‌توانند ایده ای که در ذهن دارند را به صورت یک مقاله کنفرانسی چاپ کرده و در همایش‌ها ارائه دهند.

در این مرحله هنوز جزئیات پژوهش مورد بررسی دقیق قرار نگرفته و تحقیقات قبلی در این زمینه به طور کامل جمع آوری نشده است. از این رو مقالات همایشی در مصاحبه دکتری امتیاز پایین‌تری نسبت به مقالات علمی پژوهشی و علمی، ترویجی دارند.

* نحوه محاسبه تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری

بر اساس جدول محاسبه امتیازات پژوهشی در مصاحبه دکتری، داوطلبان می‌توانند حداکثر ۴۰ امتیاز را از رزومه پژوهشی خود کسب کنند. رزومه پژوهشی یک داوطلب مقطع دکتری می‌تواند از انواع مقاله‌ها، گواهی ثبت اختراع، کتاب‌های تالیف یا ترجمه شده مرتبط با رشته تحصیلی و پایان نامه تشکیل شده باشد. 

«در جدول زیر جزئیات محاسبه امتیازات پژوهشی ارائه شده است»

ردیفنوع فعالیتحداکثر امتیازنحوه ارزیابی
۱

مقالات علمی - پژوهشی (داخلی و خارجی) مرتبط با رشته تحصیلی

۲۲امتیاز هر مقاله تا ۷ امتیاز مطابق آئین‌نامه ارتقاء
۱گواهی ثبت اختراع مورد تایید سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران   ۲۲امتیازگواهی ثبت اختراع بین المللی تا ۷ و داخلی تا ۵ امتیاز
۱برگزیدگان در جشنواره علمی معتبر   ۲۲امتیازبرگزیدگی داخلی تا ۳ و خارجی تا ۷ امتیاز
۲ مقالات علمی_ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی۶امتیاز هر مقاله تا ۲ امتیاز مطابق آئین‌نامه ارتقاء
۳مقالات چاپ شده در کنفرانس‌های معتبر( داخلی یا خارجی)۴امتیازخارجی تا ۲ امتیاز داخلی ۱ امتیاز
۴تالیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی۴امتیاز 
۵کیفیت پایان‌نامه کارشناسی ارشد۴ امتیازعالی تا ۴ و بسیارخوب تا ۲ امتیاز

                «جمع تمامی امتیاز ۴۰»

همانطور که در جدول فوق مشاهده می‌کنید، سهم عمده امتیازات از کل امتیازات پژوهشی به مقاله اختصاص دارد و مقالات علمی - پژوهشی (داخلی و خارجی)، مقالات علمی ترویجی و مقالات کنفرانسی به ترتیب بیشترین تا کمترین امتیازها را به خود اختصاص می‌دهند. به  علت امتیاز بالای مقاله‌های  علمی- پژوهشی بسیاری از داوطلبان دکتری تلاش می‌کنند قبل از فرا رسیدن زمان مصاحبه دکتری برای مقاله‌های علمی پژوهشی خود از ژورنال‌های معتبر پذیرش بگیرند.

با این حال نگارش و چاپ مقالات علمی - پژوهشی فرآیندی مشکل و زمانبر است. به همین دلیل بهتر است داوطلبان به سایر موارد امتیاز آور در مصاحبه دکتری نیز توجه کنند. به عنوان مثال می‌توانند در همایش‌های داخلی شرکت کرده و همچنین علاوه بر استخراج مقاله از پایان نامه، پایان‌نامه خود را به کتاب تبدیل کنند.

* مشاوره تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری

در باره چاپ مقاله برای شرکت در مصاحبه دکتری باید گفت که هر چه مجله‌ای که مقاله برای انتشار در آن پذیرفته می‌شود، از نظر علمی رتبه بالایی داشته باشد، اعتبار علمی نویسنده آن بالاتر رفته و رزومه پربارتری را ایجاد می‌کند. هم‌ چنین در صورتی که مقاله در مجله معتبری به چاپ رسیده باشد، احتمال دیده شدن و به تبع آن تعداد استناد به مقاله بالاتر خواهد بود.

برای تمایز دادن مجله‌های علمی معتبر از سایر مجلات، موسسات و نظام‌های رتبه‌ بندی گوناگونی تشکیل شده‌اند که نظام ISI معتبرترین شاخص به حساب می‌آید. از این رو مقالات ISI سطح علمی بسیار بالایی داشته و پذیرفته شدن مقاله داوطلب در یکی از مجلات ISI می‌تواند تاثیر زیادی در کسب نمره بالا در مصاحبه دکتری داشته باشد.

سوالات متداول در رابطه با تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری:

سوال: تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری چقدر است؟

پاسخ: مقاله بخش عمده امتیازات پژوهشی در مصاحبه دکتری را به خود اختصاص می‌دهد که برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره می‌توانید به متن مقاله مراجعه کنید.

سوال: در مصاحبه دکتری چه مقالاتی دارای امتیاز هستند؟

پاسخ:مقالی علمی - پژوهشی، علمی - ترویجی و همایشی در مصاحبه دکتری امتیاز دارند که توضیحات کامل‌تر در مورد هریک از مقالات در این مطلب ارائه شده است.

سوال: برای شرکت در مصاحبه دکتری باید چند مقاله داشت؟

پاسخ: عدد مشخصی برای تعداد مقاله در مصاحبه دکتری تعیین نشده است و عواملی نظیر مدت زمان گذشته از فارغ‌التحصیلی، رشته و سن داوطلبان بر نظر اساتید در این باره تاثیر گذار است.

لینک کوتاه

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

اشتراک مطالب

Close

خبر را در کانال وشبکه های خود به اشتراک بگذارید