ورود

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *

thj  بصورت کلی ما دو نوع مسیر داریم برای دکتری:پژوهشی و آموزشی حالا این دو نوع در مواردی با هم تفاوت های کم و در مواردی تفاوت های  خیلی زیادی دارن....

 

 

دوستان بصورت کلی ما دو نوع مسیر داریم برای دکتری:پژوهشی و آموزشی حالا این دو نوع در مواردی با هم تفاوت های کم و در مواردی تفاوت های  خیلی زیادی دارن. نوع آموزشی معمولا به عنوان پروگرم دکترا یاد میشه و نوع پژوهشی به عنوان پوزیشن دکتری. وقتی شما از پروگرم دکتری صحبت میکنین در واقع در مورد موضوعی مشابه دکتری های خودمون در ایران صحبت میکنین. یعنی اینکه شما وارد سایت دانشگاه میشین و میبینین که چه گرایش هایی رو برای مقطع دکترا ارایه میکنن و براش اپلای میکنین. مدارکتون رو ارسال میکنین و واحد آموزش دانشگاه و بعدش یکی دو تا استاد بهتون پذیرش میدن. بعدش شما باید ثبت نام کنین و شهریه بدین. میتونین از خود دانشگاه بورس بگیرین یا از جای دیگه درخواست فاند کنین. این نوع دکتری در کانادا و آمریکا ( بصورت پراکنده در اروپای غربی هم هست) شالوده کار رو تشکیل میده. در این دو کشور حتی موارد کاملا پژوهشی هم از همین مسیر میگذرن. یعنی اپلای،پذیرش و شهریه. اروپای شرقی هم تقریبا کاملا همینطوری هستش. تفاوت آمریکا و کانادا در اینه که در این دو کشور حتی اگر فاند و پذیرش هم تکمیل بشن شما باید اول پذیرش استاد رو گرفته باشین. یعنی اینکه حرف استاد سنده در اون دو کشور.بخصوص آمریکا. برای همینه که اصطلاح "ایمیل زدن به استاد" اینقدر جا افتاده. دقت کنین که ایمیل زدن به استاد در اکثر مواقغ در اروپا بی تاثیره چون استاد هیچ نقشی نداره در این نوع دکتری. در اروپا (غربی) این نوع از دکتری کمتر هست و زمانی که هست هم فقط با دانشگاه تایید میشه. زمانی که شما در هرجای دنیا پذیرش میگیرین از دانشگاه و استاد باید شهریه بدین به دانشگاه. حالا معمولا دانشگاه ها بورسیه دارن یا شما از یک بخش دیگه ای (میتونه شخص باشه یک کمپانی باشه یا یک سازمان دولتی یا ان جی او) فاند دریافت میکنین. اینجا به تفاوت بورسیه و فاند هم دقت کنین.

حالا میرسیم به نوع دوم یعنی پوزیشن دکتری. این نوع دکتری کاملا پژوهشی هستنش و شما بصورت مستقیم به آگهی شغلی اپلای میکنین یعنی سایت های مربوطه دانشگاهی و بین المللی پوزیشن های دکتری رو اعلام میکنن و شرایط کاندیدا هایی که میخوان رو هم اعلام میکنن و بعد شما از روش هایی که خودشون اعلام کردن اپلای میکنین. مدارک رو میفرستین و بعد منتظر میشین. در این دکتری همه چیز از مرحله اول مشخصه! استادتون، گروهتون حقوقتون حتی اتاقی که توش مشغول به کار میشین! مدارک رو از طریق ایمیل مستقیم یا پرتال های سازمانی ازسال میکنین. در مرحله اول انتخاب میشین برای مصاحبه و بستگی به نوع و رتبه موسسه و نوع پوزیشن ممکنه تا 3 تا مصاحبه اختصاصی داشته باشین. بعدش اگر قبول شدین براتون قراداد کاری و دعوتنامه میفرستن که شالوده درخواست ویزای شما خواهد بود ( این دعوتنامه اسمش Hosting Agreement هست). این نوع دکتری تحصیلی نیست و ویزای کاری بهش تعلق میگیره و شما به عنوان ریسرچر استخدام موسسه تحقیقاتی یا دانشگاه میشین و خب مسلما مثل تمام شغل ها حقوق دریافت میکنین. و البته مالیات پرداخت میکنین. دقت کنین که تفاوت ویزای این دو نوع دکتری خیلی خیلی مهمه. تاثیر اقامتی این دو نوع هم خیلی مهمه. موارد پست دکتری هم همگی پژوهشی هستن. و شغل تمام وقت محسوب میشن.(هم در آمریکا هم اروپا).

در نوع اول، مشابه ایران شما عنوانتون ابتدا "دانشجو"هست و بعد از امتحان جامع(نوع پژوهشی این امتحان رو نداره) عنوانتون به "کاندیدا" تغییر میکنه. در نوع دوم شما از ابتدا عنوانتون پژوهشگر یا ریسرچرهست.

توجه کنین که ارزش علمی این دو نوع تفاوتی نداره و شما در هر دو نوع ریسرچ خواهید داشت و پایان نامه و مقاله دارین و دفاع میکنین. تفاوتشون در مراحل پذیرش، ارزش اقامتی (در اروپا) و نوع ویزای شما هست که بسیار تفاوت های مهمی هستن. برای مثال در بیشتر کشور های اروپایی نوع پروگرم اقامت نصف حساب میشه یعنی شما اگر 4 سال در بلژیک دکتری بخونین براتون 2 سال اقامت محسوب میشه ولی اگر پوزیشن باشین در همون بلژیک برای شما 4 سال تمام حساب میشه و فقط با یک سال اقامت بیشتر میتونین در خواست اقامت دائم به دولت بدین. یکی دیگه از تفاوت ها در آلمان و فرانسه این هست که در نوع پوزیشنی، پس از اتمام دکتری کشور تا یکسال به شما حقوق بیکاری میده تا بتونین با آرامش کار پیدا کنین.

مجدد عرض میکنم،  تفاوت های اینها علاوه بر چیزایی که گفتم در بالا اینه که ویزای کاری پژوهشی اعتبارش و صدورش بهتره یعنی شما به عنوان شاغل وارد کشور میشین نه دانشجو. به معنی بد بودن نوع تحصیلی نیست فقط مراحلش و امتیاز های اقامتی فرق میکنه. وقتی شما ویزای پزوهشی پوزیشن میگیرین مالیات پرداخت میکنین و در نتیجه اگر سه سال بمونین در یک کشور سه سال هم اقامت براتون محسوب میشه. در صورتی که در بیشتر کشور های دنیا اقامت تحصیلی یا صفره یا نصفه. یعنی مثلا در بلژیک که هر دو نوع دکتری رو داره 4 سال دکتری 2 سال اقامت محسوب میشه. آلمان و فرانسه حقوق بیکاری دارن برای همین وقتی شما پوزیشن دکتری بگیرین و درستون رو تموم کنین تا یک تا دو سال بهتون حقوق میدن و شما دنیال کار میگردین. ولی همون تفاوت ویزا خیلی مهمه. چون اگر اشتباه اقدام کنین ریجکت می شین. ببینین برای ویزای تحصیلی نامه پذیرش دانشگاهی لازمه و شهریه یا بورسیه ولی نوع پژوهشی فقط هاستینگ اگریمنت یا دعوتنامه کاری کافیه چون خوئش حقوق رو نوشته. میزان حقوق و مزایا در کشور های مختلف متفاوته ولی در کل آلمان بلژیک و هلند بالاترین ها رو دارن. نوع دکتری پوزیشن در اروپای غربی متداول تره ولی داره به کشور های دیگه حتی ایران خودمونم منتقل میشه و بنابراین ممکنه در کشور های تازه کاربخصوص اروپای شرقی ترکیبی از این دو مورد رو ببینین ولی اصل ماجرای حقوق و ویزای کاری در اروپای غربیه. این مساله زمانی خیلی اهمیت پیدا میگکنه که یک کشور هر دو نوع دکتری رو داشته باشه که تا جایی که من تجربه دارم شامل کشور های آلمان،فرانسه بلژیک اسپانیا پرتغال سوئد دانمارک و اتریش میشه. ولی مثلا هلند فقط پوزیشن داره و انگلستان و ایرلند بسیار نوع پژوهشی برای دانشجو های بینالمللی کم یابه (ولی هست). مورد پوزیشن رو میتونین در موسسه های تخقیقاتی هم پذیرش بگیرید در اون صورت بعد از ورود یک دانشگاه براتون تعیین میکنن تا بهتون مدرک بده چون فقط یک موسسه آموزشی حق صدور مدرک تحصیلی داره. بنابراین خواهش میکنم مطالعه کنین قبل از تصمیم به اپلای چون زیاد دیدم کسی رو که با عدم آگاهی خودشو اذیت کرده و فرصتش سوخته.

توصیخ من اینه که اولویت رو بذارین برای پوزیشن دکتری ولی دکتری تحصیلی هم خیلی خوبه چون هردونوع منتهی به مدرک دکتری میشن و از نظر شغلی معتبر هستن. البته پوزیشن دکتری برای گرفتن پسادکتری بهتره چون هردو از جنس پژوهشی هستن ولی در کل تاثیر خیلی زیادی نداره. در نوع پژوهشی شما مستقیم با استاد مصاحبه میکنین و پذیرش رو اون میده. در نوع آموزشی شما باز هم با استاد مصاحبه میکنین ولی دانشگاه هم باید پذیرش بده.

 

 

 

 

 

 

 

 

لینک کوتاه

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

اشتراک مطالب

Close

خبر را در کانال وشبکه های خود به اشتراک بگذارید