- مشخصات
- منتشر شده در یکشنبه, 23 تیر 1392 10:28
- تعداد بازدید: 5425
قابليت دسترسي ضعيف ميکروارگانيسمها به PAH ها در خاک سرعت فرايند اصلاح زيستي را به عنوان يک روش موثر براي حذف آلودگي از خاک محدود ميسازد. عوامل فيزيکوشيميايي متعددي بر اين فرايند موثرند. در اين مطالعه تاثير مواد مغذي و شوري بر حذف فنانترين از خاک آلوده بررسي شد.
خاکي عاري از آلودگيهاي شيميايي و ميکروبي را به طور مصنوعي به فنانترين آلوده نموده سپس محلول مواد مغذي و شوري در دو غلظت همراه با مخلوط ميکروبي به آن اضافه شد تا نسبت 10% وزني حجمي حاصل گردد. نهايتا غلظت فنانترين باقيمانده در خاک پس از استخراج با اولتراسونيک توسط دستگاه کروماتوگرافي گازي مورد سنجش قرار گرفت. جمعيت ميکروبي نيز با روش MPN سنجش شدند. اين مطالعه بر اساس طراحي آزمايش فاکتوريل کامل دو سطحي انجام شد.
نتايج آزمونMPN نشان داد که روند رشد ميکروبي داراي تاخير بوده است. طراحي آزمايش فاکتوريل کامل نشان داد مواد مغذي بيشترين تاثير بر فرايند اصلاح داشته و راندمان حذف فنانترين از خاک در محلول مواد مغذي حداکثر ـ شوري حداقل بيشترين مقدار و برابر 14/75 % به دست آمد.
اين مطالعه نشان داد که با افزايش غلظت مواد مغذي ميکروارگانيسمها قادرند مقدار بيشتري از آلاينده نفتي فنانترين را از خاک حذف نمايند، اما شوري درمحدوده غلظت به كار رفته تنها موجب تاخير در رشد ميکرو ارگانيسمها شده و اثر ممانعتکنندگي و يا پيشرفت بر حذف فنانترين نداشته است.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.