- مشخصات
- منتشر شده در یکشنبه, 23 تیر 1392 08:46
- تعداد بازدید: 6064
شپش سر يكي از شايعترين آلودگيهاي انگلي در جهان است. این آلودگی در بسیاري کشورها از جمله ایران شایع میباشد. آلودگی شپش سر باعث مشکلات جدي بهداشتی در بسیاري از جوامع به ویژه در کودکان مدارس میگردد. مطالعهی حاضر متعاقب یک همهگیری شپش سر در دانشآموزان شهرستان بهار با هدف تعیین عوامل مؤثر بر این همهگیری شپش سر در بهار سال 1390 انجام گرفت.
روش اجرا: در اين مطالعهی مقطعی اطلاعات زمينهاي و اپيدميولوژيک کليهی بيماراني که در زمان همهگیری شپش سر در شهرستان بهار در استان همدان (آبانماه تا پايان دیماه 1390) با تشخيص آلودگي شپش سر تحت پيگيري و درمان قرار گرفته بودند، توصیف و تحليل شد.
از مجموع 17722 دانشآموز شهرستان، تعداد 1217 نفر (7/6%) به شپش سر مبتلا شده بودند. جنسیت 1/98% از دانشآموزان آلوده دختر بود. محل سکونت 3/59% شهر و 7/40% روستا بود. 6/57% دانشآموزان آلوده در مقطع ابتدایی تحصیل میکردند. از نظر آماري تفاوت معنيداري بين آلودگي به شپش سر و متغيرهاي جنس، محل سکونت و مقطع تحصیلی وجود داشت (05/0P<).
برای اولین بار بود که آلودگی به شپش سر در شهرستان بهار بهصورت همهگیری در بین دانشآموزان روی داد. از آنجا که احتمالاً عدم رعایت بهداشت فردی و عمومی توسط کارگران فصلی و مهاجر چادرنشین باعث شیوع بیماری در این منطقه شده بود، فراهمکردن تسهیلات رفاهی و بهداشت برای کارگران و ارتقاء آگاهی آنها، مردم و دانشآموزان در خصوص راههای پیشگیری از ابتلا به شپش سر و درمان بهموقع موارد آلوده ضروری است.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.